88 на сто от делата са приключени в рамките на тримесечния срок.
Тройно са намалели наказателните дела в Ловешкия съдебен район, които са прекратени и върнати на прокуратурата за доразследване. Нито едно дело не е върнато от съдебна зала през 2008 г., две са върнати от съдиите-докладчици. Само един пиян шофьор, предизвикал катастрофа, е получил ефективна присъда. С условни присъди са приключили 8 дела срещу извършители на пътно - транспортни произшествия, употребили алкохол, след като в досъдебното производство обвиняемите и прокуратурата са се споразумели, съобщи председателят на съда Антоанета Монева.

Според нея произнесените присъди по 70% от делата, гледани на следваща инстанция, са потвърдени, 15% от присъдите са частично променени и 12% са спрени или обезсилени. Малко са наказателните дела от обществен интерес, които продължават повече от три месеца. Едното е делото за ТЕЛК в Ловеч, което продължава.

През м.г. са приключили и осем съдебни села срещу разпространители на наркотици. Гледани са и две дела по искове на комисията "Кушлев", които в момента се обжалват в Апелативния съд. Гергана ДИМИТРОВА /БЛИЦ