Ол инклузив по български на морето: Неизяденото днес кюфте - карначе утре, чорбата се превръща в...
Лъсна истината за богатото меню. Оказва се, че за разнообразието в чиниите има чалъм - кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на следващия ден се сервират като карначета на скара например. Това пише "Телеграф", цитирайки източници, буквално от кухнята.
Според тях недоядената чорба, или грах яхния и някакво друго вариво се пасират и се превръщат в крем супа.
Причината е, че практиката в ол инклузив ресторантите е да не се изхвърлят никакви продукти, особено пък вече минали през огъня. "Изобретателността" на готвачи и управители пък бие рекорди всеки сезон.
Уловките за почиващите не спират само с ол инклузива. "Всичко включено", но без 20 лв. за паркинг - гласят оферти.
Повечето хотели на морето разполагат със СПА центрове, парни бани и джакузита, но ако туристите искат да ги ползват, трябва да си плащат отделно от сумата, която вече са дали.
По същия начин е решен и въпросът с паркирането - за автомобил се плаща от 15 до 20 лева на вечер. Иначе екстрите за почиващите са много, но ако си носят допълнително още пари.