Законопроектите за управление на етажната собственост и за енергийната ефективност не трябва да се приемат от Народното събрание, заяви омбудсманът Гиньо Ганев. Според него ако бъдат гласувани, те ще позволят спирането на топлоподаването и за добросъвестни платци.
Абсурдно е правата и достойнството на гражданите да зависят от абонатни станции и вертикални щрангове на една топлофикация, както и да се нарича тя, посочи Гиньо Ганев по повод проектозаконите за етажната собственост и за енергийната ефективност, които задължават живеещите в блокове да се сдружават и да плащат обща сметка за парно, а след това да уреждат неплатените задължения помежду си. 
“Две трети от индивидуалните абонати в един блок ако не са платили парното си, тогава по закона, ако бъде приет, ще може да се прекъсне подаването на целия блок. Тогава тази една трета добросъвестни платци, които живеят там, могат ли да бъдат наказвани с прекъсване на снабдяването както тези, които не са платили? Аз твърдя, че това е абсурдно. Не може правата и достойнството на гражданите да зависят от абонатните станции и от вертикалните щрангове на една топлофикация, както и да се нарича тя”, каза още Гиньо Ганев. /БЛИЦ