„Опасните” изчерпаха своя ресурс на доверие, а някои от статиите нарушиха добрия тон и Ние считаме, че е време да спрем....Извиняваме се на всички засегнати и обидени от нашите материали. Искрено съжаляваме за причиненото им неудобство в личен и професионален план. При необходимост бихме компенсирали имуществените щети на потърпевши от публикациите”, пишат оръжейният търговец Младен Мутафчийски и главният редактор на frognews.bg Огнян Стефанов.
На сайта на “Опасните новини”, който от известно време пусна шокиращи новини предимно за ДАНС и Алексей Петров, се появи извинително писмо към читателите от оръжейния търговец Младен Мутафчисйки и журналиста Огнян Стефанов, който е главен редактор на сайта frognews.bg.
БЛИЦ предлага пълният текст на писмото:

“Уважаеми читатели на „Опасните новини”,
Благодарим Ви, че бяхте с нас през последните два вълнуващи месеца. Интернет страницата „Опасните новини” започна своя живот на шега, с идеята да бъде провокирано българското общество и да бъде оценена неговата търпимост към свободното слово.
„Опасните” осъществиха своята мисия. Негативната реакция на читателите ясно показа, че шокиращите статии не са в състояние да предизвикат истински обществен дебат. Анонимността на авторите демонстрира „слово на страха” и отблъсна сериозната читателска аудитория. Още веднъж бе доказано, че истинската разследваща журналистика се прави с кураж и авторство.
„Опасните” изчерпаха своя ресурс на доверие, а някои от статиите нарушиха добрия тон и Ние считаме, че е време да спрем....
Извиняваме се на всички засегнати и обидени от нашите материали. Искрено съжаляваме за причиненото им неудобство в личен и професионален план. При необходимост бихме компенсирали имуществените щети на потърпевши от публикациите.
Макар и неотговарящи на истината, а в някои случаи и откровено лъжливи, статиите в „Опасните” ангажираха труда и уменията на много хора. Ние благодарим на служителите от „Frognews”, които писаха, редактираха и публикуваха материали в анонимния ни сайт. Благодарим и на нереализиралите се милиционери, които бяха наши верни дописници при голяма част от статиите.
Благодарим и на теб, Читателю, че търпеливо проследи експеримента, наречен „Опасните новини”. "
До този момент сайтът “Опасните новини” бе анонимен. Преди седмица издателят на frognews.bg Огнян Стефанов написа статия, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клоняли, че той списвал “Опасните новини”. Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта на “Опасните”.
Днес обаче той и спонсорът му- оръжейният търговец Младен Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.
Очевидно е, че спецслужбите изглежда са си свършили работата и са разкрили авторите на сайта. /БЛИЦ