Студен атмосферен фронт преминава над България и Балканите в следващите дни. Температурите ще паднат с до 20 градуса, ще вали дъжд, преминаващ в сняг. В голяма част от страната вече вали сняг, а в София вече натрупа.

Студеното и кишаво време, както вече знаем, е рай за гадните коронавируси, така че стойте си вкъщи и не си подавайте носа навън.

Сняг ще завали в по-голямата част от страната, с изключение на  Горнотракийската низина и по Черноморието. Ще се образува и снежна покривка. Ще бъде и много ветровито, с умерен и силен североизточен вятър, гласи прогнозата на НИМХ.
 

Жълт код за опасно време е обявен в 18 области на страната. В северозападна и централна северна България ще вали сняг с образуване на снежна покривка.

В ниските райони на Югозападна България - предимно дъжд с количества до 20-35 литра на квадратен метър. Около Черноморието в областите Варна, Добрич и Бургас ще духа силен вятър с пориви над 50-60 километра в час.

Вятърът ще е по-осезаем около Черноморието и в Дунавската равнина. Температурите в понеделник и вторник ще се колебаят около и под нулата. В най-топлата част на денонощието живакът ще показва стойности между минус 5 и плюс 5 градуса.

Валежите временно ще намалеят в сряда. Макар и по-слаби, те ще продължат до края на седмицата. Ще остане студено. 
 

В периода от четвъртък до неделя ще бъде по-топло, особено в източните райони. Температурите около и след обяд ще стигат до 15 градуса.