Софийски градски съд оправда американецът Ли Джеси Куинто, който бе подсъдим за това, че в периода 2005 – 2006 г. като управителл на фирмите “Юро Пейджърс” и “Ню технолъджис” е извършил нарушение, като не е спазил разликата между физическо лице и представящите го юридически лица.

Прокуратурата смята, че той е извършил нарушение за 372 000 360 евро имуществени нарушения и 868 179 лв. финансови операции. Срещу подсъдимия има 20 годишна присъда от съда във Флорида като тя не е влязла в сила, но Куинто седи в затвора там, защото не е платил гаранция от 500 000 лв. Прокуратурата днес поиска между 5 и 15 години затвор и отнемането на имуществото на американеца за сметка на държавата. Става дума за 4 апартамента, 3 от които в столицата и един в Слънчев бряг, както и за лек автомобил “БМВ”.
В САЩ той е задържан след като е продал 2 унций кокаин на офицер под прикритие. Днес в съдебната зала адвокатката му Ваня Траянова бе категорична, че чужденецът не е познавал българското законодателство, а купуването на апартаменти не е престъпление. Тя обясни, че средствата, с които Куинто е купил имотите са от негови банкови сметки в САЩ, Испания и Гърция. В крайна сметка Софийски градски съд призна чужденеца за невинен. След това решение прокуратурата в лицето на обвинителя Драгомир Янчев каза, че ще протестира оправдателното решение./Милан Николов, БЛИЦ