На 2 години затвор и 35 000 лева беше осъден днес от Софийски градски съд 18-годишният скинхед Александър Гинчев, който нападнал чернокожия нигерийски футболист Муайла Колауаоле и се опитал да го убие. Играчът, който в момента играе в Пазарджик, тогава е бил състезател на Спортист Своге. Той бил нападнат пред дискотека "Амор" в столицата.

Негърът завел дело срещу агресора си, който според обвинението е искал да погуби спортиста. Съдът потвърди умисъл в нападението и беше безкомпромисен към голата глава.
На 20 януари 2007 г. младежът бил в група с други свои приятели и като видял негъра, веднага извадил нож и щурмувал нищо неочакващия футболист. Скинарът направил 5 дупки в тялото на противника си, след като междувременно му нанесъл тежки удари и в областта на главата. Изплашените хора веднага викнали линейка, защото намушканият се строполил като мъртъв. Нападателите също помислили, че са извършили убийство и побягнали по стълбите на подлеза. Лекарите, които свидетелстват по делото, твърдят, че рядко са виждали пациент в толкова окаяно състояние. Единствено експертната намеса и силният спортен организъм на пострадалия му помогнали да прескочи трапа. 2 дни нигериецът е бил в кома и се е лутал между живота и смъртта.
Защитата на скинара Гинчев Елена Петрова е категорична, че ще обжалва присъдата, като смята, че клиентът й не е извършил престъплението и срещу него няма достатъчно доказателства, че е нападнал чужденеца.
Милан Николов, БЛИЦ