Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на 7 години лишаване от свобода 23-годишния Асен Димитров. Подсъдимият бе признат за виновен, че на 10 февруари т.г. в с. Бенковски умишлено е умъртвил съпругата си Темелка Д., както и че е придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси.
Асен и Темелка сключили брак през 2006 г., а година по-късно помежду им започнали проблеми поради невъзможността да имат деца. Във фаталния ден младото семейство чествало годишнина от сватбата си. Следобеда се готвели да отиват на гости на роднина на Димитров в с. Куклен. Докато се приготвяли избухнал поредния скандал освен за невъзможността им да имат деца и заради решението на младата жена да напусне съпруга си, тъй като той непрекъснато я тормозел физически и психически. Решен на всяка цена да я спре, Асен взел пистолета си и прострелял съпругата си в слепоочието. След това с помощта на роднините си я откарал в болница, но тя починала.
Подсъдимият трябва да заплати на родителите на пострадалата сумата от общо 100 000 лв. за претърпените от тях неимуществени щети. Наказанието ще се изтърпява при първоначален „строг“ режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Димана Тодорова, БЛИЦ