Присъда срещу Савета С., представяща се като Ангелина, е произнесъл Горнооряховският районен съд. Жената бе обвинена в измама. За целта тя е поддържала у потърпевшата Д. Христова внушението, че има направена черна магия, която може да бъде развалена с пари и златни бижута, предаде кореспондентът на БЛИЦ във Велико Търново.
На семейството ти е направена черна магия. Тези думи чува Д. Христова от непозната за нея ромка. Случката се разиграва в центъра на града след гледане на ръка. Врачката Ангелина си уговаря среща с Христова. Отива в дома й, иска й по три чинии, чаши, вилици и лъжици. Тях трябвало да занесе на гробищата, за да развали магията. Минути по-късно Ангелина предлага разходка до парк “Детски кът”, там казва на Христова, че е нужна още една среща. На нея пострадалата трябвало да занесе девет дара и 12 хил. неденоминирани лева, към тях гледачката щяла да добави свои 3 хил. Христова приготвя исканото и отива на срещата. Там Ангелина къса забрадка на две, в едната част слага 12-те хил. лв., в другата 3 хил. и златните си обеци. Кара Христова да направи същото с накитите си и да спи с вързопа през нощта.
Ден по-късно схемата се повтаря, този път от Христова са поискани 5 златни бижута и 15 хил. лв. По същия сценарий вещите и парите са омотани в забрадка, сега обаче Ангелина пълни нейната част с парчета вестник. С мотива, че за разваляне на магията Христова трябвало да носи вързопа зашит на гърба си поне 3 часа, Ангелина я кара да се обърне. В същия момент сменя пакетите и вместо този с пари и злато, зашива с накъсания вестник. Христова разбира за измамата час и половина по-късно, веднага подава жалба. След дни Ангелина отново й се обажда, иска поредна среща - или сутринта, или в полунощ, на гробищата. На първата Христова отива с полиция.

Савета С. не за първи път застава пред съда. Дела срещу нея има още от 1986 г., повечето са за кражба от обекти на железопътната компания. /БЛИЦ