Екип от девет спасители на Териториалната дирекция на МИС във Велико Търново продължават и днес аварийно – възстановителните дейности по изваждането на катастрофиралия ирански ТИР. Товарът му - 25 тона метални тръби и стомана окончателно е освободен и извозен. Това каза инж. Петър Петров, директор на Великотърновската дирекция на МИС.
Със специализирана техника на министерството - кран и тежкотоварна машина спасителите работят на мястото на инцидента. На пътя Велико Търново – Русе след сблъсък на ТИР с иранска регистрация, превозващ желязо и лек автомобил, товарният автомобил е разкъсал мантинелата и е паднал от моста над река Янтра.
Непосредствено след катастрофата, в ранните часове на 01 февруари сигналът е подаден на тел. 112. Спасителен екип на МИС, чрез разрязване на кабината е извадил тялото на загиналия шофьор, а катастрофиралият ТИР е повдигнат на колела на брега на реката.
След бързите спасителни действия на екипите от Министерството на извънредните ситуации, „Пътна полиция” и „Пътни строежи” пътният участък е разчистен и регулиран за преминаващите превозни средства. /БЛИЦ