Софийският апелативен съд остави в ареста Йордан Тонов, по-известен с прякора Данчо “Пръча”. Компания ще му правят още девет негови авери. Обвинението срещу голямата група е за склоняване към проституция и разпространение на наркотици. Мярката “задържане под стража” бе постановена от Врачански окръжен съд и днес бе потвърдена от САС.
Скандалният бизнесмен и групата му от Враца са обвинени за разпространение на наркотици, склоняване към проституция, изнудвания и трафик на хора зад граница. Повече от година и половина полицията от Враца работила по разкриването на престъпната дейност на групата на Пръча. При специализирана полицейска операция във Враца, Мездра, Роман и Велико Търново преди няколко дни бяха проверени 46 адреса и 26 лица, от които 21 бяха задържани. Операцията е проведена с участието на 184 служители на ОД на МВР – Враца под ръководството на прокурори от ВКП, Окръжната и Районната прокуратури във Враца. Обвиненията, които бяха повдигнати на задържаните, са за склоняване към проституция.
Преди дни Врачанският окръжен съд реши задържаните да останат зад решетките, докато се води разследването за сводничество, проституция, наркотрафик, рекет и трафик на хора. Тогава излизайки от съдебната зала Пръча каза, че цялото това дело срещу него било нагласена работа. /БЛИЦ