В Ловеч атрактивно осветление на скалните венци и р. Осъм ще бъде пуснато пробно навръх Съединението на България, 6 септември. Проектът е по "Красива България" и е на стойност 187 хил. лв., от тях 93 425 лв. осигури МТСП, 70 000 лв. - републиканският бюджет и 13 425 лв. Община Ловеч. Изпълнител на обществената поръчка бе ловешката фирма "Милепрес-Славчев" ЕООД. Офертата на фирмата за строително-монтажните дейности е на стойност 167 923 лв. с ДДС.
Проектът е продължение на реализираното ефектно осветление на Ловешката крепост през 2005 г., на паметника на Левски и Покрития мост през 2007 г. Идеята е чрез светлинните ефекти да се осъществи връзка между цитаделата, моста на Колю Фичето, хълма Стратеш и централната градска част, а осъществяването му ще позволи и прожектирането върху крепостната стена на въздействащи образи и монтирането на цветно осветително устройство, тип "търсещ прожектор" над врата на средновековния замък.
По случай празника от 20 ч. концерт на закритата сцена на пл. "Тодор Кирков" ще изнесе Николина Чакърдъкова, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч. /БЛИЦ