Всяка дейност на фондация “Утре за всеки” е законна, подкрепена с документи и ръководството й не се притесняваме от проверки след дарението на Ангел Бончев. Освен това фондацията няма притеснения, че ще бъде потърсена от похитителите на семейство Бончеви, категорична беше Нина Хаджийска от фондацията, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
До края на годината фондацията няма да използва парите в размер на 157 хил. евро, дарени от Бончев. Първо ще изчакаме проверката на институциите и тогава ще решим дали да ги използваме или не, обясни председателят на фондацията Румяна Козарева. Бончев сам пожела да даде дарението на фондацията, не сме имали контакти, не го познаваме, категорична бе тя. Парите все още не са в сметката на фондацията, но уверението на ДСК е, че това ще стане утре. Бончев е внесъл парите чрез Първа инвестиционна банка. Обяснението на Козарева за избора на “Утре за всеки” е, че кампанията на фондацията е активна. Нашата цел е искрена и това, което видях в лицето на Ангел Бончев, беше чисто хуманна постъпка, коментира Марин Хаджийски, офис мениджър на фондацията. Той обясни, че е бил потърсен от бТВ на 29 юли, защото физическо лице е искало да дари пари, като условието е това да стане публично пред медия. Не знаех с кого ще се срещна, коментира той.
Към момента от дарения фондацията е събрала 56 хиляди лева за изграждане на дневен център за рехабилитация на жени, претърпели операция от рак на млечната жлеза. 11 хиляди са средствата от изпращани SMS в полза на кампанията, обясни Козарева. За изграждането на центъра са нужни 600 хиляди лева.


Ясно е, че направеното дарение от Ангел Бончев е дадено под натиск, коментира Нешка Робева на пресконференцията, като уточни, че това е нейно лично мнение. Според нея не трябва обаче касата на фондацията да бъде омърсявана, а парите следва да останат в държавата и тя да прецени какво да става с тях.  Робева е правила безплатни представления за фондацията "Утре за всеки". /БЛИЦ