Винаги е имало съдии, които са сияели със своите соломонови решения. Това каза по Нова тв отец Евгений Янакиев от Сливен, по повод решението на Административния съд в Сливен , че решението на Регионалната здравна инспекция в Сливен да спре от детска градина едно от децата на свещеника е пряка дискриминация.

След ваксина от морбили седмото ми дете ми изпадна в странно състояние, вдигна висока температура. Изпадна в някакъв шок и ужас. Казахме си дотук бяхме са ваксините. На осмото и деветото дете не сме слагали ваксини, заяви отец Янакиев.

Майката на дете от групата работи в РЗИ, тя подава сигнал и моят Николай е спрян от градина. А той ходеше с голямо желание, посочи свещеникът.

Той каза, че знае за случай, при които дете след поставяне на ваксина развило морбили, а при друг случай дете се разболяло от левкемия и починало след ваксинация.

Началникът на Детската инфекциозна клиника вм София доц. Атанас Мангъров каза, че в Наказателния кодекс има член, според който родители, които застрашават здравето на собствениците си деца, могат да получат до три години затвор.

Ваксините имат 85% ефективност. Ако в един клас половината не са ваксинирани, шансът по-висок процент деца да се разболеят, нараства, добави доц. Мангъров.

По думите му решението на съда е опасно, тъй като след него отказът от ваксинация може да стане масова практика.