Лесна и много вкусна напитка с банан и канела ще възстанови съня ви и ще даде релакс и благодат на нервната ви система. Всички знаем, че сънят играе съществена роля за физическото и психическото здраве, пише zajenata.bg
Сънят лекува и ремонтира тялото и най-вече дава покой на сърцето и здраве на кръвоносните съдове. От друга страна, недостигът на сън е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, диабет, бъбречна недостатъчност и сърдечен удар.
 

Напитка от банан и канела – рецепта

И това е интересно: Голямото изобилие на витамини може да убие човек - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Съставки:

1 банан
½ чаена лъжица канела
половин литър вода
 
Инструкции за приготвяне на напитката от банан и канела:

Оставете водата да ври в малка тенджера. Обелете банан, нарежете го на кръгчета и го добавете към врящата вода. Оставя се да ври 10 минути. Прецедете водата в чаша за чай. Добавете канелата и разбъркайте добре. Ако е необходимо, отново може да прецедите.
 
Как да използвате тази невероятно вкусна и полезна напитка?

Консумирайте сместа един час преди лягане. Канелата е заредена с етерични масла като евгенол и фенилпропаноид, химични съединения, които предават на канелата своя сладък и ароматен вкус. Освен това тя подобрява кръвообращението и храносмилането, което може да бъде от полза за вашия сън и ще ви помогне да се отпуснете.

Бананите са много ефективни в борбата срещу безсънието, тъй като те съдържат триптофанова аминокиселина, която повишава нивата на серотонин, който регулира съня.

Освен това бананите също така могат да подобрят настроението и да контролират апетита. Те са отличен източник на калий, калций и желязо.
Ако след едномесечен прием тази напитка не ви помогне да се отпуснете и да спите спокойно и все още не може да заспите лесно, навярно имате някои сериозни здравословни проблеми като тревожност, минерален дефицит или нездравословен начин на хранене.

В този случай трябва да опитате някои техники за релаксация, които ще успокоят мозъка ви, да минете на здравословна диета да правите упражнения редовно.