Пловдивската полиция издири и установи самоличността на мъжа, с който са се гаврили трима охранители от частната фирма „СОТ-Даикс“ ООД Пловдив. Мъжът е на 52 години и е с инициали Т.И., съобщиха официално от ОДП-Пловдив. Материалите по досъдебното производство са изпратени в районната прокуратура, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Засега не се потвърждава информацията, че мъжът е клошар, тъй като има адресна регистрация в район „Южен“ в Пловдив. Човекът обаче най-вероятно наистина е с психозаболяване. Т.И. е извикан на разпит в полицията и вече е дал показания за гаврата с него. Районна прокуратура е разпоредила да му се направят съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи.

Видеоклипът с гаврата доби публичност след като бе качен в сайта clip4e.com, а по-късно неизвестен подател го изпрати и в офиса на местна радиостанция. Записът е с продължителност 2.43 минути и на него се вижда как двама мъже, облечени с униформи с фирмен надпис „Даикс“, нареждат на възрастен мъж да си свали панталоните, слагат му пиратка в задните части и я палят със запалка. Издевателството е заснета с мобилен телефон. Разпитани са трима служители на охранителната фирма – на 27, 30 и 32 години. Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу единия от тях. Инициаторът на изстъплението може да лежи в затвора за гаврата до 5 години. До 8 август пък трябва да приключи и проверката, разпоредена от прокуратурата, на дейността на охранителната фирма „СОТ ДАИКС” ООД - Пловдив. /БЛИЦ