Шепа олигарси са в паника от стопяващите се протести срещу правителството и главния прокурор и в отчаянието си прибягват до смешни ходове. Т.нар. лидери на протеста Отровното трио, БОЕЦ на Гошо Тъпото и Мая Манолова се чудят каква глупост да измислят само и само да са все още в обращение за пред уж големите и обективни телевизии.
Жалкият опит на известния като ген. Гном да напомни за себе си обаче е приеман с отвращение сред протестиращите. Нормалните хора не искат отломки от репресивното минало на България отново да вземат властта.Припомняме, че Атанасов бе председател на възловата комисия по Вътрешна сигурност и обществен ред във второто правителство на Борисов и тогава беше кротък като агнешка главичка. Сега същото лице вероятно се надява, че отново ще се върне на бял в кон в МВР.

Уви, мечтите са безплатни.

Друг от протестиращите, които не крие амбициите си за висок държавен пост, е шефът на "Антимафия" Григор Здравков. Той се изписа пред къщата на Борисов, за да крещи в тандем с Мая Манолова.


 

Преди повече от 10 години Здравков бе изхвърлен от митниците и оттогава жадува за реванш. Това е и причината толкова яростно да обвинява сегашния началник на Агенция "Митници" Георги Костов във всевъзможни прегрешения въпреки рекордната събираемост на акцизи и пресичане на контрабандните канали.

Третият елемент от протеста е до болка познатият Георги Георгиев. Гравитиращият около банкера беглец Цветан Василев и бивш член на ГЕРБ се опитва да играе централна роля в протеста най-вече с истеричните си нападки срещу премиера и главния прокурор.

Георгиев обаче няма каквато и да била платформа или програма за управление на държавата. Това е и причината безличната му фигура да се маргинализира и да е дори зад тази на Йоло Денев.

За карикатурната фигура на проваления министър на правосъдието Христо Иванов е казано толкова много, че няма смисъл да му отделяме повече внимание. Неслучайно избирателите упорито отказват да припознаят "Дай, България" като алтернатива.
 

Безспорен факт е, че правителството допуска и грешки в работата си. Но ако хора като гореизброените изпълзят до изпълнителната власт, тогава България не я чака нищо добро!