Софийски градски съд отложи делото срещу белгиеца Кристоф Гьорц, който е подсъдим у нас за това, че блудствал в банята си с двете си деца, които са родени от българка, съобщиха за Агенция БЛИЦ от Софийски градски съд. Делото е отложено за 29 юни, заради отсъствие на адвоката на подсъдимия - Златка Стефанова.
Съдебният процес срещу обвинения в педофилия белгиец, женен за българка, започва на 29 октомври в София и се води задочно, тъй като чужденецът е в родината си, заедно с децата, защото властите в белгийския град Намур отказват да уважат пратената от София еврозаповед за арест. Жертви на гаврите са двете му деца - момченца на 2 и на 6 г. 
Разследването тръгва по сигнал на майката, която на 7 януари 2007 г. заварила мъжа си полугол в срамна сцена с децата в банята. По-голямото дете е разказало за преживяванията си с бащата пред психолози, следовател и съдия. То е призовано за свидетел на първото съдебно заседание, но до този момент белгийският съд не е дал съгласие майката да го изведе от Брюксел. Децата имат забрана  да пътуват заради висящо дело по жалба на Кристоф, че през 2007 г. майката е извела малките в България. Съдът принудил майката да върне децата в Белгия.

Милан Николов, БЛИЦ