Делото за отнемане на имущество на рапъра Ванко 1 бе отложено за 9 март 2009 г., тъй като съдът не прие допълнителното заключение към стоково-оценъчната и съдебно-счетоводната експертиза и я определи като непълна и неясна, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Допълнителната експертиза имаше за цел да устови разходите, направени от Иван Главчев за извършени от него 53 пътувания в чужбина. Вещото лице обаче представи разчет на разходите, направени само за 22 от пътуванията.
Процесът срещу Главчев се гледа в Пловдивския окръжен съд и днес бе шестото заседание. Делото бе образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Настоява се за отнемане в полза на държавата на недвижим имот в пловдивското село Ягодово с площ от 710 кв.м., на който има двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна жилищна сграда и стопанска сграда. Имотът е собственост на малолетния син на Иван Главчев – Петър. Комисията иска да бъдат отнети също така два леки автомобила - Мерцедес и БМВ, собственост Иван Главчев, както и за дяловете му в дружествата „Ар енд би ентъртеймънт” и „Наксел” ООД. Искът е на обща стойност 96 489 лв. Димана Тодорова, БЛИЦ