Отменено е бедственото положение в селата Никудин, Добри Лаки, Раздол и Клепало, община Струмяни, област Благоевград, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.
Екипите на Министерството на извънредните ситуации продължават работа по изтегляне на закъсали по заснежените пътища леки коли, товарни автомобили и автобуси. На спешния телефон 112 е получен сигнал за транспортиране на болен от село Калинка до МБАЛ – Кърджали. Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към териториалната дирекция на МИС е транспортирала болния. На телефон 112 е получен сигнал и за закъсал ТИР по пътя Кърджали – Хасково. Спасителна група на МИС в област Кърджали е изтеглила товарния автомобил. Няма пострадали хора.
Екипи на МИС и пътно поддържащи фирми работят по сигнали за закъсали леки автомобили в района на хижа „Здравец”, станции „Балкан” и „Напоителни системи” в област Пловдив и в района на хижа „Трендафил”, Национален парк „Витоша”, област София. Верижна машина разчиства пътя за село Добри Лаки. Осигурен е хляб за хората от Дом за възрастни хора с психични разстройства в селото.
В резултат на усложнената обстановка без електрозахранване в цялата страна са 27 населени места и частично 5 махали. С нарушен пътно транспортен достъп са 6 населени места в страната - Добри лаки, Дождевица, Преколница, Цървен дол, Блатец и Пелатиково.
От 12:00 часа днес в област Кърджали е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, а всички останали трябва да се движат с вериги.
Нивото на реките в област Видин е повишено, но всички са в коритата си. Нивото на река Дунав при рейката на Видин е 630 см., като няма промяна за последното денонощие. /БЛИЦ