Отменено е бедственото положение в община Кнежа, което беше обявено в най-критичния ден на обилния снеговалеж – петък. Заповедта е на кмета Симеон Шарабански във връзка с овладяване на ситуацията и подобряване на обществения живот.
Всички пътища в област Стара Загора са почистени и проходими. Движението е без ограничения, при зимни условия, съобщиха от МВР.
На прохода Шипка е вали слаб сняг. Видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени и опесъчени. Продължава да важи ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, за всички останали автомобили движението през Шипка е без ограничения, при зимни условия. Прохода на Републиката е почистен и отворен от 11 ч. Движението е без ограничения, при зимни условия.
На автомагистрала “Тракия” и в останалата част на областта е преобладава облачно време . Видимостта е добра. Пътните настилки са мокри и обработени. В районите на Мъглиж, Гурково и Шипка пътищата са заснежени и опесъчени. Движението е без ограничения, при зимни условия.

Пътна полиция апелира към водачите да се съобразяват с интензивните промени в пътната обстановка. При навлизане в заснежен и заледен участък да не употребяват спирачки, а да намаляват скоростта, с помощта на двигателя, като не изключват от скорост, да увеличат значително дистанцията от автомобила пред тях и да не предприемат изпреварвания. Преди да предприемат пътуване се осведомяват предварително за прогнозата за времето и за пътната обстановка и да се погрижат автомобилът да бъде оборудван за движение в зимни условия – с изправна отоплителна система и светлинна сигнализация, с подходящи гуми, вериги против сняг и работещо устройство за почистване на предното стъкло. /БЛИЦ