Агенцията за закрила на детето започна процедура по отнемането на родителските права на Наталия Николова, съучастница в зловещото убийство на 3-годишната й дъщеричка Никол, пише в. "Нощен Труд". На този етап от разследването тя е със статут на свидетел, но има неоспорими доказателства, че системно е малтретирала децата си и е участвала в заравянето на трупчето на момиченцето, съобщиха от прокуратурата.

Ани на 5 г. и 9-месечното й братче Стефан, оцелели в къщата на ужасите във врачанското с. Косталево, са поставени под полицейска закрила и са настанени в специализирано заведение.
Тази пролет майката на децата се залюбила с Антон Митов. Мачото неотдавна бил излязъл от затвора и загорял за фуста, приел в дома си Наталия и децата й. Любовниците го ударили на живот, а дечицата постоянно били "под ключ", за да не им пречат. Дръзнели ли да хленчат, следвал бой с тояги и връзване със сезал за круша в двора. След месеци тормоз мъж от селото, макар и анонимно, подал сигнал в полицията, че от доста време вързаните деца на дървото са две, а не три. Така се започнало издирването на Никол.
В началото майката излъгала, че детето е на гости, после го "пратила" чак в Италия. След като я притиснали, жената признала, че любовникът й убил момиченцето, а после двамата го скрили в плевнята. За да положат трупчето, те с ръце изкопали дупка сред трупаните с десетилетия боклуци.
В хода на разследването е установено, че малката Никол е убита в началото на септември тази година. Във фаталния ден още сутринта Никол получила обичайната си порция бой и ритници. После била заключена, а майка й и Антон отишли в кръчмата. Като се върнала Наталия видяла, че болното детенце повърнало, и го наказала с нова порция бой. После се включил и любовникът й, който накрая грабнал брадвата. Никол издъхнала след продължителна агония, гласи заключението на съдебните лекари.
Врачанският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение на пастрока. До седмица ще бъде готов и обвинителния акт срещу него. Наказанието е 20 години затвор или доживот. /БЛИЦ