Липсата на адвокат на подсъдимия Димитър Димитров, който е изправен с Николай Методиев - Пилето по обвинение за контрабанда в огромни размери отложи делото срещу тях двамата и още 17 митничари и шофьори на тирове. Днес съда не позволи на Пилето да лети в чужбина.

Двама от подсъдимите са изчезнали в чужбина, като в съдебната зала присъстваха техните адвокати. Причина за отлагането обаче бе, че един от подсъдимите Димитър Димитров нямаше никакъв адвокат, който да брани правата му, както и отсъствието в злата на адвокат Лилов, защитник на друг подсъдим Първан Костадинов. Всички страни по делото бяха категорични, че няма как да тръгне процеса, след като двама подсъдими нямат защита и съдът се съобрази с това искане, въпреки че пред съдебния състав бяха струпани над 20 дебели папки с документи по делото. Предният път процесът бе отложено заради неточности в обвинителния акт.
Днес адвокатът на Николай Методиев - Пилето поиска да се промени мярката на клиента му, за да може той да лети в чужбина. Към това искане се присъединиха още трима подсъдими, но съдът ги отряза, отказвайки мераците им. Въпреки че по други дела съдът преди време пусна Методиев да лети в чужбина, СГС категорично се противопостави на тази възможност, въпреки примерното поведение на подсъдимия.


След заседанието Николай Методиев каза, че няма интерес от протакането на делото. Той нямал никаква представа кой е взривил кафето му. На въпрос дали някой го е заплашвал и намеквал, че това може да се случи Пилето отвърна "Аз имам само приятели, нямам врагове".
На 11 септември 2008 година Национална следствена служба обяви, че Методиев и още 18 души трябва да бъдат изправени пред съда за контрабанда в особено големи размери.
Подсъдими по делото са осем шофьора на тирове, като и много митничари, които според обвинението през 2003 година са осъществили внос на 270 камиона китайска стока, която се твърди, че е на стойност 3,5 млн. долара.
Милан Николов, БЛИЦ