Директорът на ОД на МВР-Перник комисар Димитър Шереметев подписа заповед, с която временно отстрани от работа младши полицейски инспектор Иван Горянов, съобщиха от МВР. На 26 февруари служителят в РУМВР-Брезник предизвика тежка катастрофа край града, при която загинаха 20-годишен младеж и 17-годишно момиче.
Мотивите за взетата мярка срещу служителя са свързани с наличие на данни за извършено от него тежко дисциплинарно нарушение. По думите на самия Горянов той е шофирал след употреба на алкохол, в областната дирекция е постъпила информация и за извършвана от него търговска дейност.
По настояване на директора на областната дирекция  кръвните проби на Иван Горянов и на загиналите младежи ще бъдат изготвени по спешност. Резултатите ще са готови утре до 15.00 часа. Ако се установи наличие на алкохол в кръвната проба на инспектора, той ще бъде уволнен дисциплинарно, е категоричната позиция на комисар Шереметев.
Същевременно с негова заповед комисия от областната дирекция започва проверка в РУМВР-Брезник. Ще се проверяват всички обстоятелства около катастрофата, както и истинността на данните за извършвана от младшия инспектор търговска дейност.  До 19 март комисията трябва да е готова с писмено становище за това има ли нередности в работата на районното управление. Ще се проверява и слухът за провеждане на незаконни състезания с леки коли на пътната отсечка край Брезник, където стана трагичния инцидент. /БЛИЦ