Спецполицай от секретна служба на МВР е станал свидетел на отвличането на Георги Георгиев-Пурата.

Служителят от Дирекцията за оперативно-техническо осигуряване имал за задача да следи Пурата във връзка с друго разследване, но нямал право да се намесва при похищението му, обясниха запознати. Затова спецполицаят веднага подал сигнал във вътрешното ведомство за вероятно отвличане, пише в утрешния си брой в. "24 часа".
Жоро Пурата изчезна мистериозно в 6 часа сутринта миналия петък пред дома си зад хотел "Плиска". Георгиев, който е известен със страстта си към скъпите коли, бе разработван от ГДБОП по съмнение за участие в контрабандни канали и бе сочен за основен играч в тази сфера.
Часове преди да потъне в неизвестност, той купонясвал с приятели в различни столични заведения. След като е получен вътрешният сигнал за похищението на Пурата, полицаи веднага отишли до дома му, откъдето е иззет запис на видеокамери, монтирани на апартамента му. Устройствата са записали как няколко мъже качват Пурата в тъмен автомобил, потвърдиха разследващи. 
Час по-късно приятелката на Жоро Мария Николова подала официално жалба в полицията за изчезването му. 
Двете основни версии, по които работят криминалистите, са, че Пурата е отвлечен заради дълг или е инсценирал похищението си, за да се покрие. Според запознати Георгиев дължал голяма сума пари на известен бос от подземния свят, който в последните месеци на няколко пъти го заплашвал със саморазправа. Пети ден никой не е искал откуп от близките на бившия митничар Жоро Пурата. Георгиев все още е в неизвестност.  /БЛИЦ