Обстановката в област Бургас е спокойна, съобщават от Областна администрация Бургас. По информация на ОПУ Бургас поетапно са отворени голяма част от пътищата от републиканската пътна мрежа, като към настоящия момент затвотени за всички моторни средства остават АМ "Тракия" в участъка пътен възел "Зимница"- Бургас; пътят Ямбол - Средец, Дюленски проход; Руен-Просеник-Горица;Миролюбово-Каблешково;Камчия- Съединение-Люляково-Вресово.
По останалите направления се пътува с повишено внимание и съобразявайки се с пътната обстановка при зимни условия. От ЕВН съобщават, че всички аварии в областта са отстранени и няма населени места без електричество.

Дежурните аварийни екипи на дружеството остават в готовност. На телефон 112 не са постъпили сигнали за бедстващи хора. Оказано е пълно съдействие на всички хора със здравословни проблеми, сигнализирали на спешния телефон. Настанени са в медицински заведения или им е оказана помощ на място.

По всички сигнали за аварирали автомобили също е отреагирано. Пристанището продължава да е затворено.

Летището е отворено и приема полети. От БДЖ информират, че няма констатирани проблеми свързани с железопътния транспорт в област Бургас. Като превантивна мярка временно са спрени пътническите влакове по направлението Бургас-Карнобат, зпътуват бързите.

Източник: Флагман бг