Овцевъди в Кърджали днес в 12,15 часа щурмуваха сградата на Областна дирекция "Земеделие и гори". Те бяха отблъснати от полицейски кордон. При сблъсъка пострада млад мъж и бе потърсена медицинска помощ.
Шести ден овцевъдите протестират срещу неизплатени субсидии. Те са категорични, че ще продължат протестите си, докато държавата не изпълни обещанията си. Фермерите се чувстват неконкурентноспособни заради неизплатените субсидии в сравнение с колегите си от Гърция и Румъния. Те твърдят , че нашите месокомбинати изкупуват румънски агнета, защото били по-евтини от българските.
По-рано днес овцевъдите обявиха гражданско неподчинение и потеглиха пеша от спирка "Джебел" към Кърджали с развети трикольори и изписани транспаранти "Овчари сме, но не овце".  След като щурмуваха сградата на Областна дирекция "Земеделие и гори",  овцевъдите поискаха незабавната оставка на областния шеф на дирекция "Земеделие и гори" Радин Усков заради безхаберието му към проблемите на животновъдите. Също така бе поискано работещите в дирекцията да напуснат канцелариите си. Зад полицейския кордон Радин Усков поиска да разговаря с тях, но бе освиркан. В преговорите с протестиращите се включи и зам.-областният управител Себахаттин Риза, който ги призова да излъчат контактна група и тя да води разговори с областния управител Ангел Коджаманов. Предложението му не бе прието.. Утре в Кърджали се очаква да пристигне експертна група от Министерството на земеделието и храните и в удобно за протестиращите време ще се започнат разговори за решаването на проблема. /БЛИЦ