Всички знаем, че в чушките има фибри, антиоксиданти и витамин С. Но не всички цветове чушки са еднакви. Чудили ли сте се защо червените чушки са по-скъпи от зелените?
&nbsp;Или защо някои хора получават стомашни болки, но само от зелени чушки? А каква е разликата между червените, жълтите и зелените чушки? <br /> <br /> Зелените чушки са незрели версии на останалите цветове от този зеленчук. Тъй като са по-малко зрели, имат леко горчив вкус и понякога могат да причинят храносмилателни смущения. Защо зелените чушки са по-евтини от останалите? Като се има предвид, че зелените чушки са по-малко зрели, това означава, че те са обрани по-рано и изискват по-малко време за отглеждане. <br /> <br /> Жълтите и червените чушки използват повече ресурси, тъй като тяхната реколта се прибира по-късно, което ги прави по-скъпи. Кой тип чушки е най-полезен?&nbsp;<br /> <br /> Както споменахме по-горе, всички чушки са чудесен източник на витамин А и С, но според Livestrong.com, цитиран от <a href="https://Прочети повече на: https://profit.bg/news/Kakva-e-istinskata-razlika-mezhdu-chervenite-i-zelenite-chushki/nid-149125.html" target="_blank">profit.bg</a>&nbsp;червените чушки съдържат 11 пъти повече бета каротин от зелените. Жълтите чушки пък имат повече витамин С от зелените, но по-малко витамин А и бета каротин.&nbsp;<br /> <br /> <a href="https://zdrave.to/zdravoslovno-hranene/2212-top-5-na-produktite-ot-koito-stavame-po-umni" target="_blank"><span style="color: rgb(51, 153, 102);"><u><strong>Топ 5 на продуктите, от които ставаме по-умни - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to</strong></u></span></a> <br /> <br /> <br />