Парад на училищните знамена и портрети на възрожденци организират в Елхово в чест на Деня на народните будители. Мероприятието е част от утвърдената празнична програма от кмета на община Елхово Петър Киров, съобщи кореспондентът на Агенция Блиц.
В Деня на народните будители по централната улица на Елхово ще преминат училищните знамена на всички училища от общината. Шествието ще продължи с представителни групи от училищата, които ще носят портрети на възрожденци. За учениците от училищата от селата Гранитово и Бояново е осигурен транспорт. Участниците в тържеството ще бъдат разположени пред храм “Св. Димитър”.
Кметът на община Елхово Петър Киров ще поздрави всички присъстващи с празника. Отец Клюнков ще отслужи заупокойна молитва за спасение на душите на всички будители на българския род. В празничните прояви са предвидени изложби или кътове в Етнографския музей в Елхово и всички библиотеки в училищата и читалищата от общината. Етнографският музей ще бъде отворен за посетители през празничния ден.
Марина Шиварова, БЛИЦ