Дело срещу чичото на загиналите сестри Белнейски са завели експерти, които са участвали в съдебно-медицинската експертиза по случая със загиналите момичета. Искът е срещу Георги Спасов, който се пада калеко на Росица и Христина. Той е внесен от шефа на “Съдебна медицина” – Пазарджик д-р Ангел Фингаров и доцент Мария Грозева и е на обща стойност 8 000 лева.
"Оттеглям думите си, няма смисъл да се боря с тях, откъде ще взема 8 000 лв.? Виждате какво става, вместо ние да съдим, нас ни съдят", заяви пред журналисти чичото Георги Спасов, срещу който е заведен иска.
Искът срещу роднината е внесен от шефа на “Съдебна медицина” – Пазарджик д-р Ангел Фингаров и доцент Мария Грозева и е на обща стойност 8 000 лева. Съдебните лекари са засегнати от думите, че пияни са правили последната експертиза за смъртта на девойките. Припомняме, че в становището на експертите става дума, че Росица и Христина е възможно да са загинали от катастрофа. Тази теза е взета с три на два гласа, което даде повод на роднините на загиналите сестри да се съмняват в достоверността им. Веднага след представянето на това заключение, в общественото пространство излезнаха мнения, че върху вещите лица е оказан натиск. Делото за обида срещу роднината на Белнейски е насрочено за днес. /БЛИЦ