На 14 юни 2004 г. е извършено брутално показно убийство на паркинга на хипермакрет „Билла“ в столичния квартал „Лагера“. С над 20 куршума е разстрелян 36-годишният Петър Илиев - Кучето.

Мъжът е слабо познат на широката общественост извън подземния свят, но добре известен сред ъндърграунда като личен гард на митичния Антон Милтенов - Клюна, също убит година по-късно  пред сладкарница „ Джими'c“ в центъра на София. 
 
Кучето е ликвидиран, след като излиза с пълна торба с покупки от „Билла“, докато върви към паркирания си на десетина метра от входа на магазина лъскав джип „Тойота Ленд Крузер“.
 


Куршумите го застигат в 15.45 ч. Повече от 20 са. Кучето бил сам. Сигналът за стрелбата е подаден 15 минути по-късно от шашардисаните охранители сотаджии, които преди това дълго време се суетели и се чудели какво да правят. Според свидетели на излизане от магазина Илиев паднал така, сякаш му е прилошало, пише "Телеграф". 

Случаен човек се втурнал да му помогне и тогава станало ясно, че е надупчен от куршумите.  Разследващите са стигнали до заключението, че убийците са били двама и се оттеглили, без да бързат, с черен "Фолксваген голф". Стреляли са със заглушител, тъй като не са чути силни гърмежи, а само припукване.
 Убитият е от Бургас, но живеел в столицата. Имал е връзки с несебърския наркобос Димитър Желязков - Очите, който отговарял за района на групировката ВИС по Черноморието към онзи момент, както и с прочулия се по-късно  Йордан Тонов-Данчо Пръча, който отговарял за наркомрежата във Врачанско и Русенско.

Кучето е напуснал Бургас преди 10-ина години. Хора от подземните среди разказват, че често се е връщал в морския град. След убийството на Константин Димитров - Косьо Самоковеца в края на 2003 г. в Холандия Кучето е продължил да работи за Антон Милтенов-Клюна, обявен за негов наследник от МВР.

По поръчение на Клюна в края на май Кучето се е появил в Бургас и потърсил контакт с Митьо Очите Той е обяснил, че е пратен от Милтенов да създаде мрежа за няколко конкретни поръчки, намекнал, че става дума за наркотици. Според присъствали на срещата на Кучето било обяснено, че по Южното Черноморие е невъзможно да се организира нова наркомрежа. Дрогата от половин година се разпространявала монополно от подразделение на бившата ВИС, което било подчинено на Митьо Очите, а той искал да играе соло.
 Това не се харесало на Клюна и Кучето, тъй като за тях парче от наркопазара не оставало. Целта била освен овладяване на Черноморието да се държи и ключът към  контрабандните канали, наследство от Самоковеца. Според изнесената от разследващите органи информация на Петър Илиев - Кучето е бил поверен прекият контрол върху един от основните канали на Константин Димитров - Самоковеца - контрабандата по море - през портовете във Варна и Бургас, каналите за турско карго и други, през които вървяла и дрогата.

Става дума за пазар с обем десетки пъти по-голям от наркопазара, а следователно и много по-апетитен. Нещо повече, тенденцията към онзи момент вече е разширяваща се ножица в полза на стоковата контрабанда. През 2004 при някои потребителски групи китайските стоки например са увеличили пазарния си дял от 30-40% на 50-60%. В същото време връзката контрабанда - наркопазар е пряка.

Българските силови групировки винаги са участвали в логистиката на международните наркоканали. Може да се предполага, че се използва вече развитият от контрабандата модел, в който схемите са отработени желязно още в годините на соца. Стоката се осигурява от влизането в склада през транспортирането и преминаването на границите.

При контрабандата „пратката“ се „охранява“ включително от представители на Гранична полиция, КАТ и ГДБОП. С други думи, раздробените контрабандни структури след смъртта на Самоковеца постепенно започват да влизат в нови отношения. Старите партньори стават конкуренти и дори врагове заради преразпределянето на предишни клиенти. А това неминуемо води до изстрели и поръчкови убийства.
 Към момента на убийството на Кучето е известно, че наследството на Косьо Самоковеца е разпределено между неговите приближени приживе. Цветан Василев-Цецо Хафти поема за дубайското карго, Николай Методиев-Ники Пилето се занимава с китайското и турското карго, Пешо Кучето е отговорник по китайски стоки, захарни изделия и ядки, както и наркоразпространението, а Ирина Митева - Дебелата и много други популярни играчи в бранша като Тони Виетнамеца, Здравко Прокурора, Чао и други заемат своите позиции по останалите икономически направления.

Година след Кучето от този свят си отива и неговият шеф Клюна, който така и не успява да дояде последната си мелба в популярната сладоледена къща „Джими'c” .  Куршумите покосяват Клюна, докато се наслаждава на леденото изкушение на масичка заедно с двама негови авери - Николай Добрев - Ники Цайса и Иван Тодоров - Призрака.

Тримата са убити на маса в сладоледената къща на пресечката между улиците „Ангел Кънчев“ и „Солунска“. Убийството става на 30 юли 2005 г. към 21,30 ч. Тогава двама души излизат от сенките на ул. „Ангел Кънчев“, като се правят на пияни. Клатушкат се към масата на Милтенов и изведнъж вадят пистолети и откриват огън от упор.

Правят жертвите си на решето и бягат по посока на бул. „Витоша“. Там ги чака бял „Опел Вектра“, с който изчезват в неизвестна посока. Часове по-късно колата е открита опожарена под моста на столичния кв. „Захарна фабрика“.

След убийството на Константин Димитров-Самоковеца през декември 2003 г. в Амстердам главният секретар на МВР тогава Бойко Борисов представя Антон Милтенов-Клюна като наследник на Самоковеца. В анализ на Центъра за изследване на демокрацията името на Клюна е споменато сред шестимата босове, ръководещи наркопазара в България.