Петима адвокати ще защитават 11-те подсъдими от групата на Йордан Тонов, по-известен като Данчо Пръча. Те поискаха от съда време, за да се запознаят с обвинителния акт и съдията отложи начанолот на заседанието за 13 часа, предаде репортер на БЛИЦ.
Скандалният бизнесмен и групата му от Враца е обвинен за разпространение на наркотици, склоняване към проституция, изнудвания и трафик на хора зад граница. Повече от година и половина полицията от Враца работила по разкриването на престъпната дейност на групата на Пръча., известен като Данчо Пръча. При специализирана полицейска операция във Враца, Мездра, Роман и Велико Търново преди няколко дни бяха проверени 46 адреса и 26 лица, от които 21 са задържани. Операцията е проведена с участието на 184 служители на ОД на МВР – Враца под ръководството на прокурори от ВКП, Окръжната и Районната прокуратури във Враца. Обвиненията, които бяха повдигнати на задържаните, са за склоняване към проституция.
Преди дни Врачанският окръжен съд реши задъраните да останат зад решетките, докато се води разследването за сводничество, проституция, наркотрафик, рекет и трафик на хора. Тогава излизайки от съдебната зала Пръча каза, че цялото това дело срещу него било нагласена работа.
Милан Николов, БЛИЦ