Областният управител Георги Петърнейчев ще заведе дело за клевета срещу Атанас Стоилов заради клевети в столичен седмичник, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
Заместник – кметът на Пещера Атанас Стоилов обяви преди дни, че джипът на Петърнейчев е бил ремонтиран непосредствено след убийството на двете сестри Белнейски и е вероятно семейството да има връзка с жестокото престъпление. Освен това той предостави и видеозапис, в който се виждат две момичета, за които се предполагаше, че са Росица и Христина Белнейски и са заснети два дни преди телата им да бъдат открити.
Петърнейчев заяви, че това е груба манипулация с цел да се провокира негативното настроение на обществото. Според него с изявленията си Стоилов прави опит да попречи на следствието.

В Пещера се коментира, че Петърнейчев отдавна чака сгоден случай да осъди сегашния зам.- кмет. Враждата между двамата датира от години, а основната причина е филм, изготвен от Стоилов. На него се показва как през 2003 година роми от Пещера получават пари, за да гласуват за Петърнейчев. Филмът дори получи награда на фестивал за любителско кино.
Атанас Стоилов е известен с прякора Пирата, защото преди години се е занимавал с продажба на видеокасети. Негова е инициативата да бъде изграден паметник на сестрите Белнейски в местността Грамадите. /БЛИЦ