Университетската Многопрофилна Болница за Активно Лечение и Спешна Медицина „Н.И. Пирогов” излезе с извънредно изявление във връзка с инцидента с Ренета Инджова. 


Дежурният лекар, приел бившият служебен премиер Ренета Инджова след снощния инцидент, при който е счупена китката ѝ, съобщи пред медии, че наистина тя е дала разнопосочна информация при свалянето на анамнезата. 

"Към 10:00 часа дойде Инждова в спешния кабинет. Като влезе в кабинета, я разпитахме какво се е случило, за да снемем анамнеза. Тя съобщи, че е била паднала и си е контузила лявата ръка и левия си долен крайник. След това тя е казала, че е блъсната.

Първи подробности за инцидента с Ренета Инджова, била блъсната от...

Аз я попитах, дали е била блъсната или паднала, защото има полицай, на който трябва да се съобщават случаите с насилие. Тя каза последно, че е била паднала". Това съобщи д-р Владислав Шопов от "Пирогов"

"След това я изпратихме за ренгенография. Тя съобщи, че няма спомени за случилото се. Там (в кабинета за рентгенография) се установи, че има счупване на ръката, което сме констатирали.

Инцидент: Ренета Инджова е потърсила помощ в "Пирогов", след като е...

Установили сме, че това нещо е за оперативно лечение. Насрочена е за консултация в понеделник при началника на клиниката по травматология, за последващо лечение.

Имаше придружител с нея, още една жена. След като констатирахме счупването, наместихме ръката, каза още д-р Шопов. 

Лицето придружаващо Инджова не е дало разяснения относно инцидента, добави той.