55-годишен плевенчанин, седнал пиян зад волана, бе задържан след гонка по улиците на града, след като блъснал полицай и се опитал да избута патрулката от пътя. Снощи около 23:10 часа, на булевард "Христо Ботев", полицаи подават светлинен и звуков сигнал на водач на "Фолксваген Поло", който създавал опасност и пречки за движението и затруднявал другите шофьори, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен.
Шофьорът обаче не спрял и продължил по улица "Панайот Волов" и ул. "Даме Груев", където друг патрул отново се опитва да го спре, подавайки му сигнал със "Стоп" палка.

Мъжът обаче отново не се съобразява с подадения сигнал, увеличава скоростта и насочва колата към единия полицай. Удря го с лявата предна част и отново бяга. Униформените го последват и започва гонка по плевенските улици.

На улица "Гренадирска" нарушителят навлиза в лентата на патрулния автомобил „Опел Астра", който е с пуснати светлинен и звуков сигнал, и го удря, като се опитва да го избута от пътя. 

Полицаите обаче успяват да задържат мъжа. Той е 55-годишен плевенчанин. Пробата му с дрегер отчела 1.60 промила алкохолна концентрация. 

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и му е съставен акт. Разследването по случая продължава.