По-рано днес БЛИЦ разкри, че човекът на Иван Костов в БНР – Пламен Костов, е действал по предварителен план за саботаж, в услуга на кръга „Капитал“.

Сега това разкритие не само се потвърждава, но се оказва, че директорът на дирекция „Техника“ е истински рецидивист в желанието си да услужи на своя ментор от Драгалевци и на присъдружната на Иво Прокопиев психодясна грантова глутница от „журналисти“.

Красимир Луканов, който е работил в БНР през 2001г., а сега е част от екипа на „Господари на ефира“, свидетелства, че Пламен Костов, тогава административен директор на националното радио, със зъби и нокти е защитавал назначения от Иван Костов тогавашен генерален директор Иван Бориславов.

И не само го е защитавал, но и отново е дръпнал шалтера на „Хоризонт“. 

Ето какво пише Луканов:

„Годината е 2001. Цялата програма „Хоризонт“ е на бунт срещу избора на Иван Бориславов за генерален директор. Поетът Бориславов призоваваше по „Хоризонт“ сутрин да се четат стихове, а да не занимаваме хората с политика. Една ранна утрин знаехме, че ще дръпнат шалтера на „Хоризонт“. Събрахме се в 5 часа призори над 50 човека.

„Преди всички“ стартира, но в 6.20 сигналът беше спрян и започна излъчване от студио в програма „Христо Ботев“. Цялата програма „Хоризонт“ бе елиминирана задълго, а скоро започнаха и уволненията. Аз бях сред тях.

Административен директор на БНР тогава беше Пламен Костов. Той организира локаута, той се беше барикадирал в заместващото студио със своя свита.

Години след това му се отблагодариха, като го направиха член на Управителния съвет на БНР. Пламен Костов е енциклопедия на мръсните тайни на Старата къща“.


Но ако през 2001г. Костов, след като е спрял „Хоризонт“ се е барикадирал в заместващото студио и е излъчвал програма, угодна на приватизатора Иван Костов и на назначения от него шеф на радиото, през 2019г. вече се е заел да сваля чрез открита диверсия и в услуга на психодесните си приятели, неудобния на задкулисието нов генерален директор на БНР Светослав Костов.

Така излиза, че Пламен Костов не само е верен от години на психодесните си покровители, но е бил и истинска „спяща клетка“ в БНР, готова да бъде активирана при нужда. А относно методите им на действие – те винаги са били едни и същи  - заглушаване по всеки възможен начин на гласа на инакомислещите, прокарване само на угодните им тези и рушене на държавността. Докато нагло говорят, че се борят за „свобода на словото“. Тяхното.