Нов скандал гръмна околополицейското трио, замесено в аферата "Рилски". "Няколко пъти ме плашиха със смърт, притеснен съм за семейството си", доверил пред "24 часа" свидетел по делото срещу бившия шеф на Икономическата полиция към ДНСП Георги Радков.
Радков бе задържан заедно с бившия зам.-шеф  на ГДБОП Иван Иванов-Рилски на 18 март. След ареста гръмна скандал в МВР, свързан с подслушване и съмнения за чадър над търговци на алкохол и горива.
Според запознати Радков си направил огромен архив за най-знаковите разследвания в държавата - разпечатките от него били повече от 30 хил. страници.
Оказало се обаче, че те не са напускали кабинета му. Освен неправомерно записани дискове, за които никой не знаел, Радков имал и флашка с голяма памет, на която пазел данните за много икономически престъпления у нас.
Затова той беше обвинен в три престъпления по служба, свързани с неправомерно държане на информация в служебната му каса и във файлове. Според адвокатката му Диана Ангелова обаче обвиненията срещу Радков са несъставомерни и от действията му няма вредни последици. /БЛИЦ