Единната национална електронна система за издаване и плащане на фишовете за нарушителите на Закона за движение по пътищата ще бъде демонстрирана в столичния КАТ.
Първата състема е за издаване на фишове по електронен път за нарушенията по Закона за движение по пътищата, а втората - за заплащането им.

Това ще става чрез SMS към единен номер 1669 в мрежата на всички мобилни оператори у нас, чрез мобилен телефон през WAP и плащане с кредитна или дебитна карта по електронен път чрез регистрация в on-line системата ebg.bg .

Така на практика гражданите ще спестяват своето време и ще се издължават за направените нарушения по лесни и мобилни начини, уверяват от КАТ.

Утре по време на демонстрацията ще бъде представено и новото ръководство на столичния КАТ "Пътна полиция".

Вътрешният министър ще връчи на пътните полицаи в София петнайсет нови ескортни мотора "БМВ", пет мотора за магистралната полиция от същата марка, един микробус "Фолксваген" за дежурната група за посещения на тежки пътно-транспортни произшествия и два супермодерни "паяка", които могат да вдигат коли до 5 тона с разгъващо се рамо-стрела на 8 метра разстояние.

Те ще се използват при разчистването на катастрофирали коли и при операции на полицията. /БЛИЦ