До няколко месеца глобите, наложени от КАТ, ще могат да се плащат по интернет, а фишовете, издадени за нарушения на пътя, в пощенските клонове. Това съобщи за Дарик радио началникът на „Пътна полиция – КАТ” комисар Алекси Стратиев. Той поясни, че услугата ще е активна в края на 2008 година. Рязко е скочила събираемостта на глобите от началото на 2008 година, като засега тя е 92%.
Пред Дарик радио комисар Стратиев обясни, че техническо средство ще заснема нарушението, за да не се разкарват хората, а директно да им се изпраща съобщение, че са допуснали нарушение и че дължат глоба, която биха могли да я платят чрез пощите, а на по-късен етап и чрез интернет.
Засилен е контрола върху екипите на КАТ, които работят на пътя - това става вече и от въздуха, каза комисар Стратиев. От 3-4 месеца върви сериозна организация по контрола на контролните органи, която включва и въздушното наблюдение, поясни той и добави, че три контролиращи екипа пътуват постоянно из страната.

Алекси Стратиев заяви още, че е подобрена организацията на работа в пункта на КАТ за регистрация на автомобили в столицата, като по този начин опашките са намалели. /БЛИЦ