След една година страдания и мъки почина нашият близък приятел и художник Огнян Недков - само на 63 г. Отиде си един добър човек, един прекрасен художник, една изстрадала душа. Няма го вече Оги, съобщиха от "Възраждане", галерията, с която творецът работеше през последните години.
Огнян Недков  е един особен случай в съвременната българска живопис, една необикновенна творческа карма. Завършил художествена гимназия в София, той прави несполучливи опити да влезе в Академията. Уви! Съдбата е приготвила друг път за него, съобщава "Марица". 

Започва да работи, като 20 години е художник по рекламата в БНТ. Престанал да рисува свободно. След 1999 г., в новото време, той изведнъж се оказва уволнен от работа. Не може да намери друга, оставяйки безпаричен и безперспективен е изоставен и от семейството си. Подкрепен единствено от майка си, при която отива да живее. Изведнъж решава и взима под наем стая, купува си платно и бои и тръгва късното раждане на един, вече не млад художник. Започва една упорита, всекидневна работа. Началото е много трудно, но Огнян проявява изключителна упоритост и трудолюбие. Той трябва да отключи закърнелия талант, да му намери пътя, да го развие до неговата уникалност. И успя, пише за него Красимира Алексиева.

Поклонението ще бъде на 03.09.2016 г. от 13 ч. в черквата на Централни гробища, Пловдив.
 
Поклон пред паметта му!