Екип специалисти от общинската администрация в Пловдив изработва нов градоустройствен план на областния град, стана ясно по време на среща между кмета Славчо Атанасов и Инициативен комитет на жители от кв. „Столипиново“, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
Разговорът бе по инициатива на ромските организации, които настояват да се решат проблемите с незаконното строителство в квартала, хигиенизирането му, подобряването на здравното обслужване на населението и изграждането на спешен денонощен център към ДКЦ-2. „Проблемите в „Столипиново” могат да бъдат решени само с нов градоустройствен план“, отговори на исканията пловдивският кмет.
Най-сериозният проблем са незаконните постройки, призна Атанасов. Той обяви, че е възможно да се започне процедура за отчуждаването на земи отвъд река Марица от частни собственици и изкупуването им от община Пловдив. На терена могат да се изградят нови къщи по проект, подобен на този в Шекер махала. Категорично съм против вдигането на мезонети от 200 кв.м., защото с парите за едно луксозно жилище могат да се направят четири къщи от по 60 кв.м. с малко дворче, обясни Славчо Атанасов. Градоначалникът уточни, че проектът не може да бъде реализиран без помощта на държавата. /БЛИЦ