Свидетели сме на все по-объркани водачи в Пловдив, пише TrafficNews. Не една, а две коли объркаха само за ден лентите, в които трябва да се движат. Дали от недоглеждане, или тенденциозно автомобилите създадоха смут в движението по едни от най-натоварените пътни артерии в града.

В първия случай ван се намуши в грешната лента на ухото, свързващо моста на УХТ и булевард „Марица-юг”. Човечецът явно не е видял знаците, но все пак е продължил по пътя си. Срещу него обаче се появила кола, но водачът й толерантно изчакал объркания си колега и дори му дал път. До инцидент не се е стигнало, слава богу.

Във втория случай джип се напъхал в насрещното на булевард „Руски”. Тук обаче се оказало, че липсва объркване, а точно обратното. Пловдивчани от групата I see you KAT твърдят, че водачът нарочно е нарушил правилата, за да влезе в една от уличките. За да не обръща на Търговската гимназия, нашият герой е предпочел риска, но да спести някой друг метър.

Бързата реакция на останалите участници в движението е предотвратила поредната тежка катастрофа на булеварда.

Подобен случай имаше и преди време. Тогава кола обърка лентите на Чифте баня. Случката се разигра късно вечерта и по случайност не е имало трафик по иначе натоварения булевард „Цар Борис Трети Обединител”.