Хаджидимовското село Абланица, добило славата на меката на контрабандия тютюн, тази сутрин осъмна под блокада. Пловдивски полицаи с няколко автомобила обсадиха къщата и ранчото на популярния в селото и страната Ибрахим П. с прякор Лъчо,  арестуван  при акцията в пловдивското село Желязно, пише Struma.com.

Търсят се следи, доказващи престъпната дейност на Лъчо, който е зад решетките.

Той  е единият от тарторите на организираната банда, която полицаите от Пловдив разбиха, откривайки супер модерна фабрика за производство на нелегални цигари, в която Лъчо е работил с украинец, обявен за издирване. 

Припомняме, че полицията разкри организирана схема за нелегално производство и разпространение на тютюневи изделия. Бе открита и нелегалната фабрика в село Желязно. В модерната производствена  база била монтирана модерна поточна линия, снабдена с машини от най-висок клас.

Открито е специално помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн, множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари Марлборо и голямо количество листове за опаковки, съобщиха тогава от МВР.

Ибрахим -Лъчо от Абланица е бил мозъчния тръст на всичко това. От години напуснал селото ,за да се слее ъндърграунда на столицата. Той е криминалнопроявен . Съден за хулиганство и за трафик на хора. За последното е лежал в затвора година. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ