Благотворителен базар в подкрепа на 7-годишната Йоана Христова от Велико Търново организират майки пред Централна поща в Пловдив. Жените са направили група във Фейсбук, която подпомага каузи, свързани с лечението на хора с тежки заболявания, съобщава „Марица”.
Малката Йоанка е петият случай, за който групата събира средства. Навръх шестия й рожден ден на 19 януари миналата година родителите й чуват страшната диагноза злокачествен тумор в мозъка, IV стадий. Момиченцето е претърпяло 4 операции - вкарване на сонда, отстраняване на тумор, кръвоизлив и сменяне на клапа, отстраняване на тумор и течност. Преминала е през 33 лъчетерапии и 5 химиотерапии.
 

На базара, който тече от вчера в Пловдив, ще бъдат изложени икони, сувенири, книги, играчки, дрехи, детски книжки, бижута, картички, мартеници – за всекиго по нещо, обясни координаторът на групата за Пловдив Невена Ткачова. Тя кани всички пловдивчани да направят уикенда си по-благороден и красив, като дарят средства за Йоанка. До момента са събрани 121 хил. лева от 204 хил лв.., необходими за цялостното лечение на детенцето. Очаква се дарител от Пловдив да помогне с още 12 000, разкри Невена. Тя уточни, че само за няколко часа тази събота са събрани 3424 лева за лечение на момиченцето.
 
Остатъкът от сумата трябва да се събере до средата на март.
 
Ето и страничката за Йоанка във Фейсбук:
 
https://www.facebook.com/Да-помогнем-на-Йоанка-в-тежката-борба-с-рака-187210771647264/
 
Открита е дарителска сметка в лева:
 
IBAN:BG57UNCR70001522551105/BIC:UNCRBGSF
 
Йоана Христова, гр. Велико Търново
 
Pay Pal: [email protected]