Славчо Атанасов пък стъпи накриво, при това в организирана предварително PR акция, недоволстват в пловдивското електронно издание "Под тепето". Кметът дефилирал пред пловдивските медии с един от символите на масонството- стилизирано златно акациево клонче върху вратовръзката си със седем листа.
Един от символите на тайното движение блести на вратовръзката на кмета, забелязали бдителните репортери, докато воеводата проверявал озеленяването по главната улица. С издънката си кметът на практика сам потвърди слуховете, че е част от пловдивската масонска ложа, която дирижира събитията в града, твърдят те.
“Издаде се. Всички предполагаха, а сега знаят със сигурност”, коментират запознати с пловдивското масонство. Според масонската символика акацията е свещеното дърво на мъдростта и знанието. Акациевото клонче пък, което се мъдри на връзката на Славчо, символизира масонското просвещение. Клонката се носела като заместител на другия символ “пергелът”, за да не се набива на очи.

Наши информатори издават, че градоначалникът е член на ложата, част от която е предшественикът му д-р Иван Чомаков. Но е с по- нисък чин от синия анестезиолог, който в момента работи по създаването на червен вестник. В същата ложа членуват най-влиятелните пловдивски бизнесмени, някои магистрати и политици. Според наши информатори в Пловдив има няколко ложи, но всички масони са единни. Някои от тях са “Дъгата на Пловдив” и “Зората на Тракия”. Има още “Пълдин”, “Светлина” и “Тримонциум”. В последно време има трусове в тайното общество заради скандалите между Степан Ерамян и Георги Гергов. /БЛИЦ