Малшанс заради влошената зимна обстановка вероятно е една от причините за трагедията в Сливо поле край Русе. По първоначална информация става въпрос за обгазяване от газова бутилка. Семейството е имало локално парно отопление. 

В града обаче е нямало ток часове наред заради усложнената зимна обстановка. Най-вероятно семейството се е събрало в една стая, за да се стопли.

Както БЛИЦ писа, дете загина, а семейството му е в кома след обгазяването

Децата на семейството са на възраст 9 и 14 години. На място е загинало по-малкото от двете момичета. 

Родителите и другото дете са в кома. Те са откарани с линейка в болницата в Русе.Сигналът за инцидента е подаден малко след 15.30 часа днес от съсед, който е открил в дома им четиричленното семейство в безпомощно състояние.

Открити са от колеги на майката. Жената и бащата трябвало да отидат на работа в хранителен магазин, но не отговаряли на телефона си.Първо отишъл да провери какво става техен роднина. Видял, че спят и решил да не ги закача. Малко по-късно дошъл този път техен колега. Той открил четиримата. 

„Тръгват да я търсят в тях. Като влезли в стаята са ги намерили в окаяно състояние – с посинели устни”, разказва съсед.Сливо поле за по-малко от седмица е разтресено от две трагедии. Преди по-малко от седмица трима младежи загинаха при катастрофа. Градът беше в траур.

 
Снимки: БГНЕС
Видео: Русе Медиа