69-годишната Пенка Ценова, по-известна като Черната вдовица, си изгубила личната карта навън по време на домашен арест. Прокуратурата днес представи доказателства пред съда, че по време на заточението си в къщи тя ходила да пазарува. Въпреки това Темида не промени мярката й на неотклонение.
Възрастната жена нашумя след като получи 14 години затвор от Софийски градски съд за жестоко убийство през 2005 година на възрастния мъж Ангел Бакалски, с когото се запознали по обява. След като го съсича с нож, тя го залива с киселина и пробва да го изгори. Днес Пенка Ценова трябваше да обжалва тежката присъда, но липса на вещи лица отложи делото.
На път за съда днес старата жена припаднала във влака, като лекарка я придружила до Съдебната палата. На базата на този припадък адвокатът й поиска нова медицинска експертиза, която съдията по делото не прие. Това не е първото припадане на осъдената, по време на процеса пред предната инстанция подсъдимата падаше на земята, като адвокатите на ищците тогава определиха припадъците като артистични прояви, защото преди да падне Черната вдовица се оглеждала да не се нацепи на ръб на пейка в съдебната зала.

Днес прокурорите показаха писмено доказателство, че подсъдимата пазарувала по време на домашен арест и не спазвала мярката. Бабата дори си изгубила личната карта нaвън по време на ареста си, за което на съда сигнализирал ръководителят на РПУ- Мездра.
Агенция БЛИЦ припомня, че през март 2005 г. Черната вдовица уби Ангел Бакалски от София по изключително жесток начин. 15 наранявания с нож в различни части на тялото и заливане със сода каустик, установиха тогава криминалистите. Веднага след трагедията в пресата излезe информация, че бабата е убила възрастния мъж, тъй като той имал проблеми с потентността, но тази версия така и не бе потвърдена официално. По-късно стана ясно, че е изчезнал нотариалният акт на апартамента, собственост на убития, а вдовицата се опитала да напие още един възрастен човек и да му отмъкне и неговият документ за собственост на жилище.
Следващото заседание по делото бе насрочено за 18 май тази година.
Милан Николов, БЛИЦ