Димитринка Калайджиева, една от подсъдимите по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева е отново в неизвестност във Великобритания. Tова съобщи специално за "БЛИЦ" Весела Сотирова, адвокат на родителите на загиналата.
След като Димитрина Калайджиева беше заловена от британските власти, срещу нея започна процес в Англия. Британският съд обаче я пуснал под гаранция от 20 хиляди паунда, след което тя отново е неоткриваема, разказва адвокат Сотирова. Тези дни родният съд е изпратил нова заповед за нейното принудително довеждане в България, научи Aгенция БЛИЦ. Подсъдимата Калайджиева е наела двама британски адвокати, които да я бранят от английското правосъдие, но в момента и те не знаят къде се намира клиентката им. Следващото заседание пред Софийски градски съд е насрочено за 30 септември тази година.
Димитрина е една от тримата обвиняеми за смъртта на младата ямболска адвокатка Надежда Георгиева, която беше посечена със сатър в столицата. Освен избягалата във Великобритания обвиняема, подсъдими по това дело са и съпругът й Пламен Калайджиев, както и бизнесменът Орлин Аврамов.

30-годишната Надежда Георгиева бе открита посечена в дома си в столицата на 28 февруари 2000 г. Случаят се прочу заради жестокостта на убийството, и поради замесването на висши магистрати, включително и на тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Свидетели заявиха пред съда, че Филчев е физическият убиец на младата адвокатка, с която бившият главен прокурор бил в приятелски отношения.
Милан Николов/ БЛИЦ