"Подвижна класна стая" под формата на надуваем балон с диаметър 7 метра ще обиколи българското Черноморие в периода 11 – 17 август 2008 година.
Сферата, която е изрисувана отвън и отвътре като земното кълбо, ще бъде инсталирана за цял ден на централни места на открито в пет града, както следва:
• Поморие – 11 август 2008 г. (понеделник), на Централния площад

• Бургас – 12 август 2008 г. (вторник), в Морската градина в близост до Пантеона (между кафе "Чадъра" и детска градина "Златна рибка")
• Несебър – 13 август 2008 г., (сряда), до Лунапарка на Приморския булевард
• Албена – 16 август 2008 г., (събота), между Управителната сграда на "Албена" АД и хотел "Добруджа"
• Варна – 17 август 2008 г. (неделя), до Амфитеатъра в Морската градина
Посланията на кампанията ще бъдат представени от ръководителя на Представителството на Европейската комисия Зинаида Златанова и от представители на общините-домакини в Поморие, Бургас и Несебър от 11:00 часа на мястото на събитието в съответния град. Съвместната кампания на Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм-Екопроекти" е част от общата европейска кампания "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия. Под мотото "Вие контролирате изменението на климата" кампанията цели да разясни по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени. Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място. В рамките на кампанията ще бъдат обсъждани въпроси като получаването на енергия, зависимостта ни от слънчевата енергия, черпенето на енергия от неустойчиви източници, ефективното енергопотребление, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. /БЛИЦ