Близки, роднини, съученици и учители на зверски убития 15-годишен Алберто го изпратиха по последния му път. Те се събраха пред болницата в Перник. Трупът на момчето бе изнесен в затворен ковчег, защото бил в ужасно състояние.

Междувременно Пернишкият окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража” на 19-годишния Владислав Владимиров, който уби на 8 март познатия си Алберто Йорданов. Владимиров си призна за деянието, а днес прокурорът Бисер Михайлов представи допълнителни доказателства пред съда - шест протокола от огледи, претърсвания и свидетелски показания.
Обвинителят твърди, че съществува реална опасност Владимиров да се укрие, още повече, че се е опитал да заличи следите от престъплението. Владислав Владимиров се яви в съдебната зала със служебния си защитник Благойка Божкова. Съдът не уважи искането на защитата за налагане на по-лека мярка.
Вчера Владимиров е направил самопризнания пред съдия и оказва съдействие на разследването, съобщи адвокат Божкова. Защитата ще обжалва наложената мярка. Делото ще се гледа на 19 март от 10 ч. в Софийски апелативен съд.

БЛИЦ припомня, че убийството бе извършено на 8 март в къща на улица „Луганск” в града. Алберто бил поканен със свои приятели на рожден ден в кв. Мошино. След партито в ранните часове на деня той си тръгва заедно с убиеца – 19-годишния Владислав Георгиев Владимиров. След като напускат рождения ден двамата се сбиват в района на Младежкия дом. Сдобряват се и си купуват още алкохол, като отиват да пият в мазето на убиеца. Там Алберто започва да заплашва Владислав. Двамата са имали стари вражди и малкият Алберто системно биел Владислав. Въпреки, че бил на 15 години е бил физически по-здрав от приятеля си. Сбиват се и Владислав го удря със секира. След като го убива, връзва краката му с тел и омотава трупа в юрган. Влачи го до бетонна шахта в табаните над кв. Мошино. Пуска го в шахтата и се връща отново до дома си, за да вземе бутилка спирт и запалка. Връща се обратно в шахтата и прави опит да го запали. Не успява, като само го обгаря. Прибира се в къщи и прави опит да заличи следите си в мазето, като го запали. Пак неуспешно.
Когато идват полицаите в мазето откриват зъби и следи от побой. Дрехите на Владислав от престъплението били старателно изпрани, но въпреки това по тях останали достатъчно улики. Иззета е и секирата, с която е извършено убийството. /БЛИЦ